Afval scheiden op kantoor voor een duurzame toekomst

Het scheiden van afval is ontzettend belangrijk. Zo kunnen grondstoffen namelijk gerecycled worden, en dat is beter voor het milieu. Huishoudens in Nederland doen dit dankzij maatregelen van gemeentes al behoorlijk goed. Maar bij bedrijven kan het scheiden en verwerken van afval beter. Er zitten veel voordelen aan het scheiden en verwerken van afval, ook voor uw bedrijf. Wilt u weten wat deze voordelen zijn en wat u als bedrijf kunt doen? Lees dan verder.

De voordelen

Restafval is de duurste afvalstroom om te verwerken. Bedrijven die het afval niet scheiden betalen zich hier jaarlijks dan ook scheel aan. Een groot voordeel van het scheiden van afval is dat het de jaarlijkse kosten voor afvalverwerking omlaag brengt. U leest het goed. Door afval te scheiden als bedrijf bespaart u flink in de kosten. Daarnaast bent u als bedrijf ook nog eens goed bezig en draagt u een steentje bij aan het milieu. Dit is voor veel bedrijven toch wel de voornaamste reden om afval te scheiden. Maar het financiële aspect ervan is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Breng de afvalstromen in kaart

Als u wilt beginnen met het scheiden van afval binnen uw bedrijf, dan is het belangrijk om de afvalstromen in kaart te brengen. Welke soorten afval produceert uw bedrijf het meest? En wat kan daarvan gescheiden worden? Natuurlijk kunt u een afvalbak huren en dit door het afvalbedrijf laten verwerken, maar u kunt ook per afvalsoort een specifieke afvalbak huren waar het in kan. Gooit u als bedrijf bijvoorbeeld veel karton en papier weg? Dan is het raadzaam om een afvalbak voor oud papier te huren. Hetzelfde geldt voor afvalsoorten als plastic en glas.

Werk samen aan een duurzame toekomst

Het is met dit soort veranderingen binnen het bedrijf belangrijk dat iedereen op een lijn zit. Het succesvol scheiden van afval en andere stappen richting een duurzame toekomst werken alleen als iedereen hiervan op de hoogte is. Maak het uw personeel makkelijker door de afvalbakken op centrale plekken te plaatsen. Geef per afvalbak duidelijk aan wat er wel en niet in mag en geef elkaar complimenten in het begin als het goed opgepakt wordt. Dit houdt de motivatie hoog. Wat ook goed werkt, is als u binnen het bedrijf geen prullenbakjes meer onder de bureaus plaatst. Dit is misschien gemakkelijk voor het personeel, maar maakt het scheiden van afval een stuk lastiger. Maak duidelijk hoe belangrijk het is dat het afval actief door iedereen gescheiden wordt, en dat jullie het alleen samen succesvol kunnen doen. Werk samen aan een duurzame toekomst!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*