Beperk je beleggingsrisico met deze tips

Je hoort het overal: beleggen brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is het op verschillende manieren mogelijk om het risico van beleggen te beperken. In dit artikel wil ik een aantal tips met je delen. Wil je meer weten over risicobeperking bij beleggen? Kijk dan eens op de website van Beursgenoten.

Tip 1: alleen beleggen met spaargeld dat je kunt missen

De eerste tip die ik je wil geven is misschien gelijk wel de belangrijkste tip: zorg dat je alleen belegt met geld dat je kunt missen. Zorg ervoor dat je nooit al je spaargeld belegt, maar hou altijd een een spaarpotje achter de hand voor onvoorziene hoge kosten of noodgevallen. Het geld da je daarnaast overhoudt, kun je bijvoorbeeld gebruiken om te beleggen in CFD’s of te investeren in aandelen.

Tip 2: bereid je goed voor

Als je zonder kennis begint met beleggen, kun je met je geld net zo goed aan de roulettetafel gaan zitten. Als je succesvol wil kunnen beleggen is het enorm belangrijk om prijsactie te begrijpen. Investeer dus wat tijd en energie om je goed in te lezen en volg bijvoorbeeld een cursus. Met de juiste bagage op zak is de kans dat je succesvol belegt natuurlijk vele malen groter dan zonder.

Tip 3: volg voor voldoende spreiding

Bij het samenstellen van je beleggingsportefeuille is het slim om voldoende spreiding aan te brengen. Dit is een belangrijke regel om je kwetsbaarheid en daarmee het risico dat je loopt te beperken. Bij het aanbrengen van voldoende spreiding kun je denken aan aandelen op verschillende indices en verschillende soorten financiële producten, zoals obligaties, grondstoffen en valuta’s. Met het oog op risicobeperking kan het verstandig zijn om cryptovaluta eerst links te laten liggen, omdat deze een erg volatiel karakter hebben.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*