Bespaar op je grootzakelijke energie met deze tips

Beschik je over een energiecontract voor grootzakelijke energie en ben je benieuwd hoe je geld kunt besparen op je maandelijkse energierekening? Het lijkt misschien onmogelijk, maar er zijn wel degelijk wat tips om minder geld te betalen voor je zakelijke energie. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met zakelijk energie vergelijken om een lagere energierekening te krijgen. In dit artikel vertellen we je graag meer hoe je geld kunt besparen op je grootzakelijke energie. Lees je mee?

Stap altijd over als dat mogelijk is

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers vergeten de einddatum van hun energiecontract waardoor ze dat contract automatisch laten verlengen. Vaak hebben zij geen tijd of vinden ze het allemaal wel prima, omdat ze tevreden zijn met het energiebedrijf waar ze op dat moment zitten. Dat kan wellicht zo zijn, maar feit is dat je op deze manier nooit de beste prijs betaalt voor je grootzakelijke energie. Dat zit namelijk zo: er is altijd ergens anders een betere energiedeal te scoren. Zakelijke energiebedrijven strooien namelijk altijd met aanbiedingen en aantrekkelijke kortingen om zo nieuwe klanten te trekken. Dat betekent dat wanneer jouw huidige energiecontract bijna klaar is je dus sowieso ergens anders een energiecontract met een scherper tarief kunt vinden. Daarom is dé regel wanneer je geld wilt besparen: stap altijd over als dat kan.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Wanneer je gaat overstappen, vraag je je misschien af waar je dan een energiecontract met een beter tarief gaat vinden. Simpel: ga aan de slag met een zogeheten zakelijke energievergelijker om zo te weten te komen welke deals er beschikbaar zijn voor jouw bedrijf en jouw jaarlijkse energieverbruik. Een zakelijke energievergelijker is een handige online tool waarmee je direct kunt beginnen. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker. Je hebt hier de gegevens van je jaarlijkse energieverbruik voor nodig en eventueel extra wensen, zoals groene stroom of een flexibel energiecontract. Deze gegevens vul je in in de tool en de rest gaat vanzelf. Vervolgens krijg je meerdere deals te zien waaruit je een keuze kunt maken. Hierbij is het goed om te weten dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat betekent dat je wel verder kúnt zoeken maar dat dat echt niet nodig is, omdat je hier al precies weet wat het goedkoopste en beste aanbod is. Ideaal!

Let op de einddatum en opzegtermijn

Eerder in dit artikel las je dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Daarom is het aan te raden om goed te letten op de einddatum en de opzegtermijn. Je moet de einddatum in de gaten houden omdat een energiebedrijf het huidige contract stilzwijgend kan verlengen wanneer de einddatum gepasseerd is. Onderneem je actie door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere energieleverancier dan wordt het energiecontract niet verlengd. Daar bespaar je flink wat extra kosten mee. Zorg er dus voor dat je dit op tijd doet! Let hierbij ook op de opzegtermijn – je wilt je contract niet te laat opzeggen, maar ook zeker niet te vroeg. Doe je dat toch? Dan ontvang je een opzegboete. Er staan immers nog een of meerdere rekeningen voor energie open die betaald moeten worden. Op basis van je afspraak (contract) met het energiebedrijf heeft de leverancier energie ingekocht en daar moet nog geld voor worden neergelegd. Per energiebedrijf verschilt het wat de opzegtermijn is. Het ene bedrijf hanteert een termijn van 30 dagen en de ander een termijn van drie maanden. Controleer dit altijd vooraf zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*