Creatief ondernemerschap in ongebruikelijke tijden

Het zijn vreemde tijden. De straten zijn leeg, de restaurants zijn dicht en met name de uitbaters van horeca-ondernemingen hebben hun zorgvuldig opgebouwde buffers in no time in rook op zien gaan. Al met al kan men concluderen dat het zware tijden zijn voor de ondernemers. Hoewel, 'de' ondernemer bestaat niet. De een zijn dood is de ander zijn brood. Sommige bedrijfstakken floreren juist in deze globale pandemie. Supermarkten oogsten recordomzetten en de verkopers van hippe mondkapjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor slimme ondernemers liggen er overal kansen. Het is de zaak om met snelheid en creativiteit in te spelen op de veranderende behoeften van consumenten. De rente is laag, de consument verveelt zich en iedereen heeft een hoop geld over van alle kroeg- en restaurantbezoeken die nu niet door kunnen gaan. Voor de ware ondernemer is het glas niet halfleeg, maar halfvol!

De financiele kant van het ondernemerschap

In deze blog ga ik geen concrete ideeen voor creatief ondernemerschap in ongebruikelijke tijden met u delen (die exploiteer ik zelf, zodra ik ze heb!). Bovendien kunt u dat als ondernemer prima zelf. Ik heb enkel een paar tips om de financiele kant van uw eventuele investeringen wat makkelijker te maken. Mocht u een lening nodig te hebben voor zakelijke doeleinden, dan kan het lastig zijn om de meest passende lening te vinden. Wilt u de laagste rente? De snelste levering van het geld? Een geldsom van een fiks aantal cijfers? Het maakt allemaal verschil voor de lening die het beste bij u past. Alle verstrekkers hebben namelijk verschillende voorwaarden. Als tip kan ik aandragen dat u deze verstrekkers via Zakelijkbankieren.nl met elkaar kunt vergelijken. Op deze site wordt op basis van uw voorkeuren een lijstje met mogelijke leningen gegenereerd, waarbij u zelf kunt kiezen welke lening het beste bij u past.

Hoe vindt u de beste lening?

De lage rente zorgt dan wel voor een gunstig ondernemersklimaat, maar sinds de kredietcrisis is Snel zakelijk geld lenen toch wat lastiger geworden. Daarom biedt Zakelijklenen.nl het advies van een financieel expert aan om te assisteren bij u aanvraag. Eerst schat men in hoe de kansen liggen om krediet te krijgen. Daarna wordt er bij meer dan dertig aanbieders van leningen gekeken waar u in aanmerking voor komt en wat het gunstigste aanbod is. Hiertoe bevinden zich de banken Rabobank, ABN AMRO en ING. Laat uw creatieve ondernemersbrein niet in slaap sussen door de tweede lockdown. Grijp uw kans!

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*