De industrie komt op gang, het personeel niet? Dit doe je eraan.

verhuurhypotheek berekenen

Nu de maatregelen steeds verder worden opgeheven en het leven in feite weer terug naar het oude, kampen heel veel bedrijven en sectoren met een groot personeelstekort. Ook in de agrarische sector is dit zeker het geval. Dit heeft er vooral mee te maken dat heel veel bedrijven in de agrarische sector hebben moeten af schalen in de afgelopen twee jaar. Een tweede, minstens net zo belangrijk component is dat agrarische sector afhankelijk is van de arbeidsmigranten. Deze komen veel uit Oost Europa en Zuid Europa. Door de gebeurtenissen zijn deze arbeidsmigranten zeer huiverig om nog naar Nederland te komen. Enerzijds vanwege het gebrek aan werk en anderzijds vanwege de angst om je vast te zitten. Dat betekent dat we deze medewerkers ergens anders moeten zien te vinden. Gelukkig is op het gebied van agri recruitement Nederland een degelijke speler. 

Hoe vind je de juiste mensen?

Simpel, hier schakel je een agri wervingsbureau nederland voor in. Deze zijn gespecialiseerd in deze sector, dus ze zijn op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in dat vakgebied. Ook weten hoe het zit met de wetgeving die erbij komt kijken. Deze is namelijk niet hetzelfde als die voor supermarktmedewerkers. Dat grafische sector is een complexere sector waarbij heel veel verschillende processen bestaan. Dat betekent dat er verschillende functies zijn, met verschillende opleidingsniveaus en verschillende vaardigheden die vereist zijn. Op basis daarvan kunnen wervingsbureaus zich toespitsen op bepaalde mensen of bepaalde functies. 

Wervingsbureau

Zoals gezegd, zijn ze gespecialiseerd in deze sector. Dat komt veelal door persoonlijke werkervaring in het vakgebied en of een opleiding in die richting. Deze bureaus hebben warm contact en nauwe banden met allerlei partijen in de agrarische sector. Dat betekent dat zij op de hoogte zijn van welke agrarische vacatures er zijn, wat voor mensen zoeken, en zelfs welke vacatures en vrijgekomen. Deze manier kunnen ze in alle rust de juiste kandidaten werven door een eigen database te raadplegen en hieruit te filteren, in plaats van te moeten filteren uit tientallen sollicitaties die binnenkomen wanneer de vacature wordt geplaatst.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*