De pensioen opbouw: alles wat jij moet weten over zelfstandig een pensioen opbouwen

Om jezelf te voorzien van het pensioeninkomen dat je nodig hebt, moet je een pensioen opbouw regelen. Maar hoe langer jij wacht voordat jij aan jouw pensioenplan begint, hoe groter de betalingen is die jij moet betalen. Echter is het nooit te laat om jouw pensioen opbouw te regelen. Zelfs als jij bijna met pensioen gaat, kan het nog steeds de moeite waard zijn om geld in een pensioenregeling te storten. Alle beetjes die jij opzij zet voor jouw pensioen geven meer zekerheid voor later. Hier zijn een aantal redenen te vinden die aangeven waarom jij nu jouw eigen pensioen moet gaan regelen.

Zekerheid voor tijdens en voor jouw pensioen

Het komt vaak genoeg voor dat jij tijdens jouw carrière een aantal keer van baan verandert. Iedere keer als jij werkt voor een nieuwe werkgever, wordt jouw pensioen opbouw opgebouwd onder andere regels en normen. Om er zeker van te zijn dat jij jouw pensioen opbouw behoudt zoals jij dat wilt, moet jij jouw eigen pensioen gaan sparen. Jouw eigen pensioen neem je namelijk altijd met jou mee, zodat jij altijd kunt rekenen op jouw eigen pensioenregeling. Ook als jij stop met het werken voor een werkgever en start met het zelfstandig ondernemen scheelt het een hoop geregel om jouw pensioen opbouw al zelfstandig geregeld te hebben.

Profiteer van belastingvoordelen

Al het geld dat in een pensioenopbouw wordt gestort, kan in aanmerking komen voor belastingvermindering. Geen enkele andere vorm van sparen komt voor deze uitkering in aanmerking, wat de pensioenopbouw dus nog aantrekkelijker maakt. Een pensioenregeling is echt de meest efficiënte manier om te sparen voor uw oude dag. In sommige gevallen kun je zelfs een deel van de pensioen opbouw belastingvrij opnemen. Hierdoor kan jij eindelijk tijdens jouw pensioen plannen ondernemen waar jij al jaren van droomt. Vergeet nooit om vooraf informatie op te vragen bij jouw beleggingsfonds over de regeling van jouw pensioen opbouw. Een van de fondsen die jij kunt vertrouwen is SynVest.

Hoeveel moet jij sparen voor jouw pensioen

De hoeveelheid die jij aan de kant wilt zetten voor jouw pensioen is altijd relatief. De een woont in een dure stad en de ander woont zelfvoorzienend op het platteland. Er is echter wel een som beschikbaar die jou kan helpen. Als jij nog hoge schulden hebt, is het altijd aan te raden om jouw grootste focus te leggen op het afhandelen van de schulden voordat jij je volledig gaat storten op jouw pensioen opbouw. Het wordt aangeraden om zo vroeg mogelijk te beginnen. Als zelfstandige ondernemer moet jij zelf jouw pensioen sparen waardoor deze som jou kan helpen. Halveer jouw huidige leeftijd en zet dat getal om naar procenten. Probeer dit procent van jouw inkomen aan de kant te zetten voor jouw pensioen. Je hebt natuurlijk zelf in de hand of jij jezelf aan deze regel wilt houden of niet. Je kunt altijd kiezen om sommige maanden meer en andere maanden minder te sparen. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*