Geld lenen voor nieuwe auto

Je wilt een nieuwe auto kopen, maar je hebt het op dit moment niet heel erg breed. Nou zijn er meerdere mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld een private lease auto aanschaffen maar dan is de auto in bruikleen. Maar je kunt ook kiezen om een auto te kopen met geleend geld. Nou is de vraag altijd, is een lening echt nodig? Je wilt natuurlijk niet zomaar een lening hebben lopen zonder dat het echt nodig is. Dus ben je genoodzaakt een lening af te sluiten, lees dan verder.

1. Waar kun je terecht?

Je hebt de keuze gemaakt om een lening af te sluiten, maar waar kun je nou terecht? Geld lenen wil je natuurlijk niet zomaar doen, dus een weloverwogen keuze is wel zo belangrijk. De meest voor de hand liggende keuze is een bank of een bij de dealer, maar er zijn ook goed alternatieven zoals online kredietverstrekkers. Het advies is dan ook om eerst meerdere leningen te vergelijken, en sluit een lening af bij een betrouwbare verstrekker.

2. Heb ik een goede rentepercentage?

Zorg dat je goed oplet bij de rentepercentage, je wilt namelijk niet alleen uitgaan van alleen een laag rentepercentage. Een laag rentepercentage is natuurlijk heel mooi, maar er komen meer dingen bij een lening kijken dan rente. Bij sommige verstrekkers betaal je meer als je een risicogroep bent bijvoorbeeld, ook gebeurd het wel een dat je boetes moet betalen bij vervroegd aflossen. Zorg dat je eerst goed alle voorwaarden inleest, voordat je iets afsluit.

3. Hoeveel kan ik lenen?

Je vraagt je nu misschien af hoeveel je precies kunt lenen. En dat is een goede vraag want dat hangt af van meerdere factoren. Vaak kun je rond de 5000 euro lenen. Maar de hoogte hangt van de verstrekker af.