Goede redenen voor 75.000 lenen

Vraag je je af waarom mensen 75.000 lenen? In deze blog gaan we het je uitleggen. Het klinkt namelijk misschien als een raar bedrag. Het is teveel voor een auto en te weinig voor een huis, maar toch zijn er redenen om 75.000 te lenen. Lees gauw verder, dan vertellen we je hoe het zit!

Aankoop van een huis

Voor 75.000 euro kun je waarschijnlijk niet echt een huis of appartement kopen, tenzij het gaat om een vervallen pandje ergens op het platteland. Toch wordt dit bedrag weleens geleend om de aankoop van een huis te kunnen doen. Hoe zit dat dan? Men heeft dan vaak zelf al geld gespaard of kan hun eigen huis verkopen. Met een beetje geluk komen zij daardoor mooi uit en hoeven ze niet meer dan 75.000 te lenen om hun nieuwe huis te kopen en eventueel nog wat verbouwingen uit te voeren.

Startkapitaal

Een andere reden waarvoor men vaak 75.000 wil lenen is om het te gebruiken als startkapitaal voor hun bedrijf of onderneming. Met 75.000 kun je een flinke start maken met je bedrijf. Veel nieuwe bedrijven leveren in hun eerste jaar nog niet zoveel op, tenzij ze het heel erg goed doen. Het is dan fijn om wel te kunnen investeren vanuit de 75.000 euro om in het tweede jaar ook winst te kunnen gaan maken. Daarmee kun je vervolgens de lenen weer aflossen en is je bedrijf goed opgestart!

Daarom lenen

Zojuist behandelden we twee goede redenen voor 75.000 lenen. We hopen dat je het met ons eens was. Een eigen huis of bedrijf is namelijk wel wat waard. Lenen blijft altijd een risico en je betaalt altijd meer terug dan je geleend had, maar zonder lening kan het soms nog jaren duren voordat deze aankopen mogelijk worden. Daarom vinden veel mensen lenen op deze manier niet onverstandig.