Hoe hoog zijn makelaar kosten?

Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, je wilt van tevoren natuurlijk graag een beeld hebben van wat de makelaar kosten gaat. Het zou fijn zijn als daar in algemene zin iets over te zeggen was, maar het lastige is dat ieder makelaarskantoor zijn eigen tarieven kan bepalen. Om te weten waar je op kunt rekenen, is het goed om makelaar kosten te vergelijken. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar de gemakkelijkste manier is om gebruik te maken van Makerlaarkosten.nl. Daar vul je wat gegevens in over jouw situatie en je krijgt vervolgens vier offertes van makelaars uit jouw buurt toegestuurd!

Vergelijk makelaar kosten

Een huis kopen of verkopen kun je natuurlijk gewoon zelf doen, je bent niet verplicht om hierbij de hulp van een makelaarskantoor in te schakelen. Op die manier bespaar jij jezelf makelaar kosten. Maar toch is het niet de logische keus om het zelf te gaan doen. Goede makelaars verdienen zichzelf namelijk terug, doordat ze een lagere aankoopprijs voor jou kunnen bedingen of, bij verkoop, juist een zo hoog mogelijk bod los weten te krijgen. Dat heeft niet alleen te maken met hun ervaring wat betreft het onderhandelen over een prijs, maar bijvoorbeeld ook met hoe zij een pand in de markt zetten. Hoe beter je woning in advertenties gepresenteerd wordt, hoe groter de kans is dat er veel geïnteresseerden op reageren. En hoe meer mensen interesse hebben, hoe groter de kans is op een hoog bod. Beknibbel dus niet op de makelaar kosten, maar kies voor een makelaardij die ervaring heeft en kwaliteit kan leveren tegen een scherpe prijs. Op die manier bespaar jij jezelf veel werk en zorg je er tegelijkertijd voor dat je een goede deal krijgt. Vergeet niet: een goed makelaarskantoor verdient zichzelf terug! Dat neemt niet weg dat het vergelijken van makelaar kosten van belang is.

Grote verschillen

Er kunnen namelijk grote verschillen zitten tussen de makelaar kosten die de diverse kantoren in rekening brengen. Ook als ze eigenlijk vergelijkbaar zijn wat betreft ervaring en kwaliteit. Daarom is het altijd belangrijk om makelaars te vergelijken en dit kun je doen door offertes op te vragen. Zoals gezegd gaat dit heel gemakkelijk via Makelaarkosten.nl. Je vult op hun site een aantal gegevens in en je krijgt vervolgens offertes toegestuurd. Wil je bijvoorbeeld verkopen, dan willen ze weten:

  • wat jouw adres is
  • om wat voor type woning het gaat, bijvoorbeeld vrijstaand of een appartement
  • in welke prijsklasse jij denkt dat jouw huis valt
  • welke bijzondere kenmerken jouw woning heeft
  • of jouw voorkeur uitgaat naar lage makelaar kosten, veel ervaring of dat dit even belangrijk is
  • of jij zelf bezichtigingen gaat doen of dat je wilt dat de makelaar dit doet

Heb je dit allemaal ingevuld, dan sturen zij deze gegevens door naar vier makelaars die zich in jouw regio bevinden en die passen bij de voorkeuren die jij hebt aangegeven. De offertes krijg je per e-mail toegestuurd en uiteraard is dat geheel gratis en vrijblijvend. Het vergelijken van makelaar kosten wordt dus heel erg gemakkelijk als je kiest voor de hulp van Makelaarkosten.nl!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*