Hoe scoor je de beste energiedeal voor MKB in 2021?

Financieel

Met Prinsjesdag 2020 achter de rug is het een beetje bekend wat de prijzen voor particuliere en zakelijke energie in 2021 gaan doen. Zoals verwacht was stijgen de belastingen op gasverbruik in 2021. De Nederlandse overheid wil dat ons land onder andere door deze verhoging duurzamer gaat leven en werken. Door de belasting en hiermee de zakelijke energierekening te verhogen, hoopt de overheid dat er alsmaar minder gas verbruikt wordt. Ook voor de MKB’er in Nederland is het daarom tijd om eens te kijken naar de zakelijke energierekening. Hier en daar wat geld kunnen besparen als ondernemer is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Daarom lees je in dit artikel enkele tips en tricks hoe je ook in 2021 de beste energiedeal kunt scoren zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen.

Blijf zakelijke energie vergelijken

De meest gemakkelijke tip is om daadwerkelijk minder energie te verbruiken, zodat je uiteindelijk minder betaalt voor je zakelijke energierekening. Die optelsom kon je waarschijnlijk zelf ook al wel maken. Gelukkig is er nog een aantal tips dat je op kunt volgen. Blijf bijvoorbeeld altijd bezig met energie MKB vergelijken om zo de beste deal te scoren. Doe dit na ieder energiecontract zodat je nooit te veel betaalt voor je zakelijke energie. Het voordeel van zakelijke energie vergelijken is dat je altijd een overzicht krijgt met aantrekkelijke deals voor jouw energieverbruik. Op basis daarvan maak je zelf de keuze voor een energieleverancier. Je wordt niets aangepraat door een verkoper, maar gaat helemaal zelf op zoek. Let wel altijd op de kleine lettertjes om zeker te weten dat je de beste aanbieding scoort.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Wanneer je bezig bent met het vergelijken van zakelijke energie is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct kunt beginnen. Het voordeel van deze energievergelijker is dat het volledig onafhankelijk is. Dat houdt in dat je een compleet overzicht te zien krijgt met allemaal deals die bij jouw wensen passen. Het enige dat je moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel wat wensen. Wil je bijvoorbeeld voor een contract met groene energie gaan of ga je voor grijze zakelijke energie? En wil je een energiecontract met een flexibel tarief of toch liever met een vast tarief? Deze extraatjes kun je aanvinken in de zakelijke energievergelijker en op basis daarvan wordt een goede match gezocht. Zo betaal je nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Scoor een slimme energiemeter

Het is de bedoeling dat ieder bedrijf in Nederland uiteindelijk over een slimme meter beschikt. Dit proces duurt – natuurlijk – iets langer dan je misschien gehoopt had. Daarom kun je het proces ook versnellen door zelf een slimme meter aan te vragen bij je netbeheerder. Met een slimme meter heb je namelijk een beter inzicht in je energieverbruik. Je kunt met een handige app namelijk precies bekijken en bijhouden hoeveel energie je verbruikt. Op basis van die bevindingen kun je je energieverbruik aanpassen. Kijk bijvoorbeeld eens naar hoe duurzaam je kantoorpand is. Is er voldoende isolatie aanwezig of gaat er nog veel gestookte energie verloren? Hoe zit het met de dubbele beglazing? En is er een andere manier om duurzaam met je gestookte energie om te gaan? Maak naast je slimme meter een energieplan op om te kijken waar je kunt besparen op je zakelijke energie én je portemonnee.