Makkelijk en snel vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een verzekering voor jouw woning, zal je ontzettend veel verschillende aanbieders tegenkomen. De ene biedt een lage premie, de ander dekt meer schade en de volgende heeft de gunstigste voorwaardes. Iedere verzekeraar wil de meest complete verzekering aanbieden zodat zij jou als klant binnen kunnen halen. Om te voorkomen dat je te veel betaalt en met de verkeerde verzekeraar in zee gaat, is het aan te raden om vooraf verschillende verzekeringen te vergelijken.

Vergelijkingssite 

Natuurlijk kun je zelf de website van iedere aanbieder gaan opzoeken om ze vervolgens met elkaar te gaan vergelijken, maar dit kan ook op een makkelijkere manier. Zo kun je gebruik maken van overstappen.nl. Dit is een vergelijkingssite die eenvoudig alle verzekeringen voor jou vergelijkt. Het werkt heel simpel. Op de website kruis jij aan naar welke verzekering je op zoek bent en vul je de gegevens in omtrent wat jouw eisen zijn. Wanneer je dit hebt gedaan, gaat overstappen.nl voor jou opzoek naar de desbetreffende verzekering bij verschillende aanbieders. Vervolgens zet de website voor jou alle verzekeringen overzichtelijk op een rijtje. Zo kun jij in een oogopslag zien wat een verzekeraar jou kan bieden en welke verzekeraar de desbetreffende verzekering het goedkoopste aanbiedt. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite zoals overstappen.nl bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook nog eens een hoop onnodige kosten aan hoge premies.

Verschillen 

Als je op zoek gaat naar de verzekering die bij jou past zal je drie verschillende soorten verzekeringen tegenkomen, namelijk woon-, opstal- en inboedelverzekeringen. Er zitten enkele verschillen tussen deze verzekeringen, dus het is verstandig om je voorafgaand aan het afsluiten van een verzekering, goed te verdiepen hierin. Hier volgt een korte uitleg over alle drie de verzekeringen. Zo is er als eerste de woonverzekering. Dit is eigenlijk de meest complete van de drie. Deze verzekering is namelijk een combinatie van de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Bij de woonverzekering ben je verzekerd tegen schade aan zowel de spullen in en rondom je huis als aan het huis zelf. Daarnaast heb je dus nog twee verzekeringen. De opstalverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor schade aan dingen die vastzitten in of aan het huis. Denk hierbij aan kozijnen, vloeren en leidingen. Ook badkamers en keukens vallen onder de opstalverzekering. Ook heb je de inboedelverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan alle verhuisbare dingen in huis, zoals kasten, tafels, stoelen en bedden. De meeste verzekeraars dekken ook schade aan spullen rondom het huis, zoals tuinmeubilair. De drie verzekeringen hebben dus overeenkomsten, maar zeker ook een hoop verschillen. Verdiep je daarom goed in de verschillende verzekeringen voordat je er een afsluit.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*