Tips voor de beginnend ondernemer

Een eigen bedrijf starten is niet niets. Er moeten veel zaken geregeld worden, terwijl de ondernemer zich liefst alleen focust op de leuke dingen van de onderneming. Toch moeten alle zaken goed geregeld worden. In deze blog geef ik een aantal tips voor de beginnend ondernemer.

Kamer van Koophandel

Als je een eigen bedrijf wilt starten, moet je je registreren bij de Kamer van Koophandel. Bij deze registratie moet je onder andere de naam van je bedrijf doorgeven en het doel van jouw bedrijf. Voordat je dit doet is het echter belangrijk om eerst wat onderzoek te gaan doen. Je wilt immers niet dat je net een leuke naam voor je bedrijf hebt bedacht, dit geregistreerd hebt bij de KvK en dat je er daarna pas achter komt dat er een onderneming is die een vergelijkbare naam heeft die al een bepaalde naamsbekendheid heeft en er zodoende voor zorgt dat bij het Google’n van jouw bedrijf die onderneming eerder naar voren komt. Kies zodoende een goede specifieke naam die ervoor zorgt dat de kans zo klein mogelijk is dat een mogelijke koper bij het zoeken bij een andere onderneming terecht komt.

Ook je bedrijfsdoel formuleren is een belangrijke taak. Beginnend ondernemers hebben namelijk de neiging om teveel te willen. Je kan jezelf niet splitsen, dus het is belangrijk om een realistisch doel te stellen en je onderneming pas uit te gaan breiden zodra jij dit aankan.

Verzekeringen en rekeningen

Ook moet je voor de onderneming natuurlijk een aantal verzekeringen afsluiten. Als beginnend ondernemer lijken verzekeringen misschien niet de meest belangrijke zaken, maar toch is het belangrijk om deze zaken bij de start van je onderneming te regelen. Je wilt namelijk niet voor een bepaalde zaak aangesproken worden, terwijl je hier niet voor verzekerd bent. Ook wil je niet dat een werknemer een ongeluk heeft tijdens diensttijd en dat je vervolgens uit eigen portemonnee de schade en gedurende lange termijn het loon moet doorbetalen.

Ook is het belangrijk om een zakelijke rekening te openen voor jouw onderneming. Een zakelijke bankrekening vergelijken kan bijvoorbeeld op zppdaily.nl doen. Hou er als beginnend ondernemer rekening mee dat je niet in alles goed zal zijn. Merk je dus dat je veel tijd met een bepaalde taak bezig bent, bijvoorbeeld het op orde brengen van de boekhouding, kies er dan voor om een externe partij in te schakelen. Je kan je immers beter focussen om de activiteiten waar jij goed in bent.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*