Verschillen in marketing

Geld

Misschien komen de termen digitale marketing en social media marketing vaak tevoren. Maar weet je eigenlijk wel wat het verschil is? Veel mensen denken namelijk dat dit hetzelfde is, want digitaal en social media zijn bijna hetzelfde. Toch zit er een verschil in deze termen en is het wel zo handig om te weten wat dat verschil nu eigenlijk is en wie wat doet. Vooral als je een eigen bedrijf hebt kan je aan beiden heel veel hebben. 

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing is een marketing die elektronische apparaten gebruikt om promotionele berichten over te brengen en de impact ervan te meten. In de praktijk verwijst digitale marketing meestal naar marketingcampagnes die op een computer, telefoon, tablet of ander apparaat verschijnen. Het kan vele vormen aannemen, waaronder online video, display-advertenties en posts op sociale media. Digitale marketing wordt vaak vergeleken met “traditionele marketing” zoals tijdschriftadvertenties, billboards en directe mail. Vreemd genoeg wordt televisie meestal op één hoop gegooid met de traditionele marketing.

Wat doet een digitale marketing specialist?

Een digitale marketing specialist is iemand die samenwerkt met het marketingteam van een bedrijf om een doelmarkt te identificeren, een merkimago te creëren en een marketingcampagne voor internet en digitale technologieën te creëren en te onderhouden. Een digitale marketing specialist heeft de kennis over marketing, is creatief en weet hoe je dat moet gebruiken, blijft zichzelf verbeteren, kan goed presenteren, heeft een basiskennis van codering en een kennis van search engine optimalisation. Als dit allemaal goed wordt uitgevoerd zal je dit merken in je bedrijf. 

Wat is social media marketing?

Social media marketing is slechts één aspect van digitale marketing. Het impliceert het gebruik van sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Google+, Snapchat, Tik-Tok enz. om jouw producten, diensten of merk te promoten. Meestal gaat het om betrokkenheid bij jouw doelgroep, volgers, het zoeken naar beïnvloeders uit de juiste branche, het plaatsen van nieuwe en unieke inhoud, het organiseren van wedstrijden en het aannemen van een verscheidenheid aan andere middelen om de aandacht van het aanwezige publiek op verschillende sociale-mediakanalen te trekken. Eigenlijk kunnen we dus zeggen dat social media een tak van digitale marketing is. Ook hier moet je allemaal maar verstand van hebben en daarom is het handig om dit uit handen te geven. Bijvoorbeeld bij een social media marketing agency omgeving Meppel.

Wat is Google premier partner?

Google Premier Partners zijn de beste partners met bewezen vaardigheden en expertise op het gebied van advertenties, die hebben voldaan aan de vereisten voor advertentie-uitgaven, omzetgroei van bureaus, klanten hebben gerealiseerd en hun klantenbestand hebben ondersteund en uitgebreid. Dit zijn de toonaangevende bedrijven die door Google worden erkend en die hogere uitgaven beheren en voldoen aan aanvullende certificerings- en prestatievereisten die verder gaan dan het basisniveau van Google Partner. Als u dus hulp nodig heeft bij het beheren van uw online advertenties, moet u samenwerken met een bedrijf dat is opgeleid en gecertificeerd door Google en dus de partner premier Google logo heeft.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*