Waarop moet u letten bij een begrafenisverzekering?

Over het algemeen wordt een begrafenisverzekering afgesloten door personen die als senioren worden beschouwd en die tussen de 50 en 85 jaar oud zijn. Toch is het belangrijk om ook als jongere al na te denken over het kiezen voor een begrafenisverzekering. Zeker wanneer je er nog bij geen verzekerd bent. Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het belangrijk om op de hoogte te zijn van verschillende criteria. Hoewel veel begrafenisverzekeringen dekkingen kunnen bieden voor het hele leven lang, kunnen er ook verzekeringen op de markt zijn waarbij u een bepaalde percentage binnen de polis al binnen een bepaald termijn afgelost kunt hebben. 

Hoe polissen zullen worden uitbetaald

Zo kunnen er ook verschillen zijn in hoe en hoeveel van de opbrengst van de uitkering bij overlijden zal worden uitbetaald aan de familie van de polishouder van de begrafenisverzekering, afhankelijk van hoe lang hij of zij de polis heeft gehad voordat deze overleed. Als de verzekerde, bijvoorbeeld, na overlijden minder dan twee jaar eigenaar is geweest van de polis, kan het in sommige gevallen zo zijn dat de familie van de polishouder slechts een percentage van de uitkering bij overlijden zal ontvangen. In andere gevallen ontvangt de familie mogelijk alleen het bedrag van de premies dat ooit aan de polis is betaald. Daarom is het belangrijk om te weten hoe de uitkeringen worden uitbetaald.

Niet elke dekking is gelijk

Een ander belangrijk criterium bij het zoeken naar de juiste begrafenisverzekering is het premiebedrag dat u zult moeten betalen. Net als bij andere soorten producten en diensten die u aanschaft, kan de prijs van een begrafenisverzekering van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij verschillen. Met dit in gedachten is het uitermate belangrijk om de kosten van een uitvaartverzekering te vergelijken met verschillende verzekeringsmaatschappijen.

De beste manier om dit te doen, is door middel van het gebruiken van online vergelijkingstools. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig polissen, voordelen en premieprijzen van uitvaartverzekeringen vergelijken.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*