Welke verschillende soorten rekeningen zijn er?

spaarrekening openen

Een rekening bij een bank. We hebben er allemaal wel minimaal één. Meestal hebben we wel meerdere rekeningen bij een bank of zelfs bij meerdere verschillende banken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten rekeningen beschikbaar. Er kan gedacht worden aan bijvoorbeeld: een betaalrekening, een spaarrekening, een internetrekening of een PayPal rekening. PayPal wordt wel een rekening genoemd maar is eigenlijk een betaaldienst, die gekoppeld wordt aan een bestaande rekening bij je eigen bank.

spaarrekening openen

In betaalrekeningen wordt per bank vaak de keuze geboden tussen een particuliere rekening voor een persoon of een zogenaamde en/of rekening. Bij een en/of rekening kan je met meerdere personen gebruik maken van dezelfde betaalrekening. Banken bieden vaak ook speciale betaalrekeningen aan voor kinderen of jongeren tot 18 jaar. Veelal zijn de betaalrekeningen net als de spaarrekeningen voor jongeren gratis. Als volwassene moet je wel betalen voor je betaal pakket. Per bank zijn verschillende tarieven welke gerekend worden voor een betaalpakket. Bij sommige banken betaal je per rekening, bij andere banken kan je meerdere verschillende rekeningen hebben op hetzelfde tarief.

Wil je ook een spaarrekening openen, dan is deze meestal gratis tot een bedrag van 100.000. Boven dit bedrag betaal je vaak rente over je spaargeld van rond de 0,50%. In spaarrekeningen zit ook weer veel verschil. Je kan een spaarrekening hebben met of zonder voorwaarden. Tegenwoordig bieden de meeste spaarrekeningen zonder voorwaarden een rentepercentage van 0% op je spaargeld. Er zijn nog enkele banken die wel een kleine positieve rente geven op je spaargeld. Als je wel wat voorwaarden aan je spaargeld geeft, zoals bijvoorbeeld bij een spaardeposito, wordt er vaak wel een kleine positieve rente aan jouw spaargeld toegekend. Als je een spaarrekening gaat openen, let er dan op of er voorwaarden aan gekoppeld zijn.

Banken bieden regelmatig creatieve manieren van spaarrekeningen aan. Je hebt bijvoorbeeld pin sparen, waarbij er automatisch bij elke pin betaling een percentage van het bedrag op je spaarrekening gestort wordt. Dit is een leuke manier om ongemerkt toch geld te sparen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*