Zo vind je goede ZZP opdrachten

Heb je moeite met het vinden van goede ZZP opdrachten? Dan ben je niet de enige. Doordat er steeds meer van deze opdrachten bij komen, is het namelijk niet meer eenvoudig om een goede selectie te kunnen maken. Daarbij zijn er steeds meer bedrijven die deze tijdelijke opdrachten aanbieden aan zelfstandig ondernemers. In een vacaturebank als Headfirst kun je echter altijd een opdracht vinden die bij jou gaat passen. Zolang je maar weet waar je allemaal op kunt gaan letten. Onderstaande informatie kan jou hiermee op weg gaan helpen. 

ZZP opdrachten steeds vaker aangeboden 

ZZP opdrachten zijn opdrachten die vaak van tijdelijke aard zijn. Bedrijven hebben voor een bepaald termijn iemand nodig om werkzaamheden uit te voeren in een bepaald specialisme. De bedrijven kiezen hierbij vaak voor een ZZP’er, omdat deze het specialisme onder de knie heeft en over het algemeen minder gaat kosten. Een nieuwe werknemer aannemen zal immers op de lange termijn veel geld gaan schelen. Als ondernemer kun jij hier goed op in gaan spelen door te solliciteren op een van de vacatures die aangeboden worden. Voor jou betekent het voor even zekerheid op financieel gebied doordat je bij een bedrijf zit. 

Jouw vaardigheden en kwaliteiten 

De juiste ZZP opdrachten vinden, is dan wel een vereiste. Je moet immers een opdracht hebben waarmee je uit de voeten kunt. Hiervoor ga je als eerste bekijken binnen welk vakgebied jij aan de slag wilt gaan. Blijf hierbij vooral naar jouw kwaliteiten kijken. Een tijdelijke opdracht geeft jou namelijk lang niet altijd de gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je zult daarom altijd goed moeten kijken naar wat je allemaal al kunt. Van hieruit is het ook eenvoudiger om vacatures met elkaar te vergelijken om te zien of iets past. 

Van huis uit opdrachten aanleveren 

Je kunt ook gaan bekijken of je vanuit huis kunt werken of niet. Wellicht is het eenvoudiger met andere werkzaamheden te combineren als je alles vanuit jouw eigen kantoor kan doen. Ook hier bieden de ZZP opdrachten ruimte voor. Zo lever je aan de hand van deadlines jouw taken in en zorg je ervoor dat je weer extra geld in handen krijgt. Je hoeft immers niet altijd op een kantoor te werken als dit niet mogelijk is. Bedrijven zullen hier soms ook de voorkeur aan geven in verband met een te klein kantoor voor meerdere werknemers. 

Begin met solliciteren 

Uiteindelijk is het aan jou om de ZZP opdrachten binnen te halen. Hiervoor moet je op gaan vallen tussen de andere sollicitanten. Het is daarom taak om de motivatiebrief zo goed mogelijk op te stellen. Deze motivatiebrief zal jouw verkooppraatje worden. Tegelijkertijd moet je hiermee dicht bij jezelf blijven. Je hebt er namelijk niets aan om je beter voor te doen dan je bent, omdat je dan al gauw door de mand valt. Lever ook een goede CV in. Hier kijken namelijk ook veel opdrachtgevers naar om de keuze op te kunnen baseren en een opdracht toe te wijzen. Headfirst biedt jou toegang tot ruim 370 aansprekende opdrachtgevers.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*